top of page
Ara

Yaratıcılık için yaratıcı çözümler


Türkiye'nin yeni endüstri düzenini yakalaması için yaratıcılığın ön planda olduğu gerçeği nihayet anlaşılabildi. Ama yöneticiler olarak neler yapılabilir konusunda ciddi olarak hiç bir fikirleri yok. Konuyu bütünsel olarak alıp bir çalışma yapmayı düşünmüyorlar. Çünkü bunun için de yaratıcı olmak gerekiyor. Önce de hayal kurmak tabii. Konuyla ilgili hayallerimi madde madde yazmak istedim.


 

1-Kentlerde, kasabalarda "Organize Sanayi Bölgesi" benzeri AR-GE Bölgeleri kurulabilir. Buraları Sanat, Bilim ve Teknoloji'nin buluşma merkezleridir. Kütüphaneleri, Kesim,Torna, 3D print ve tarama merkezleri, Software ve Hardware alet edevat dükkanları, Danışma ve gurup kurma merkezleri, Malzemeci dükkanları, Sergi alanları, Buluşların tescilini kolaylaştıracak sağlıklı hukuk büroları, Finans destek ofisleri, Malzeme ve alet edevat tanıtım sunumlarının yapıldığı özel mekanları, prototip satış dükkanları ile kurgulanmış bu yerler herkonuyla ilgili her insanın yaratıcılığına yardımcı olacaktır.

2- Organize olmak. Birkaç kişinin bir araya gelerek bir fikir gurubu oluşturmaları çok önemli. Örneğin "Brainstorming" bu organize fikir üretme metodlarından sadece bir tanesidir. Başka örnekleri ve uygulamaları konusundaki bilgilerin yer aldığı ve uygulamalarının yapıldığı hatta yeni metodların geliştirildiği Üniversite Bölümleri açılabilir.

3- Mahallelerde Çocuk Oyunları Merkezi açılabilir. Sadece kaymak ve sallanmaktan başka işe yaramayan oyun parkları geliştirilmeli. Kum havuzları, Kil tezgahları, Mini su havuzları ve akan suyun bulunduğu küçük su kanalları, topaç çevirme, misket parkurları vs.

4- Bilgisayarla birlikte çalışan Lego türü oyuncaklara ve bunun gibilerin tasarlanmasına devlet desteği sağlanmalı. Böylece çocukların bilgisayar bağımlılığı sorunu kalkacaktır.

5- Okullarda Matematik laboratuvarları kurulmalı.

6- Fubol Maçları sonrasında stadyumda kalmak isteyenlere uçurtma, maket uçak vs gösterileri düzenlenebilir.

169 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page